Et alternativ til cykling om vinteren

I vinterperioden kan det være koldt at komme på cyklen, men man vil stadig gerne ud over have motions og luft til hovedet. Det er her mange vælger at tage på skiferie, når man tager på skiferie, så forbrænder man en masse kalorier og man holder kroppen i gang, i modsætning til hvis man tager på en ferie til varmen.

Savner man cyklen når man er på skiferie, så kan man leje en snowbike, som kan give en følelse af og køre mountainbike på den måde man bruger kroppen i skarpe sving.

Hvor skal man tage hen på skiferie?

Frankrig

Det tager omkring 16 timer af køre til de gode destinationer i Frankrig. Val Thorens, Avoriaz, Tignes, Alpe d’huez er blandt det mest besøgte destinationer blandt danskerne. Der er alle sted hvor der også er gode muligheder for en aktiv sommerferie i sommerperioden. Så forelsker du dig i en af de destinationer, så er det blot at pakke cyklen og tage på en sommerferie til en af destinationerne. I Tignes er der også sommerski i og med at der er en gletsjer.

De overnævnte destinationer råder alle over 200 piste kilometer, som er vel præpareret. Der er massere af gode spisesteder, god aktivitet i byerne i form af afterskisteder, spa områder, mulighed for paragliding og meget mere indenfor aktionsport.

Norge

I Norge, er destinationerne ikke samme størrelse som i fx Frankrig, dog er det skruet mere op for familiehyggen i og med der er hyggelige hytter hvor der er plads til større familier. I Norge er det som regel en del koldere end i Alperne syd på, derfor skal man sørge for at have varmere tøj med til Norden.

I Norge er det mest kendte steder Hemsedal og Trysil som er meget velbesøgt blandt danskerne. På disse 2 destinationer er liftkortet en del dyre end andre steder i Norge, men det skyldes at områderne er større, lifterne er hurtigere og aktivisterne i byen er flere.

Japan

Stedet hvor du tager til hvis du elsker offpist og nye udfordringer hver dag. Her lander op mod 18 meter sne i løbet af en sæson på flere af destinationerne. Her er sushi i massevis og Japanerne er meget hjælpsomme.

Skal man til Japan er anbefalingen at du har alt dit offpist udstyr med, og i lejer en guide til at vise jer rundt i områderne, så man ikke komme ud et sted hvor man ikke kan finde tilbage, det kan hurtigt blive dyrt.

Vil du vide mere om skisporten så kan du læse meget mere på Skier.dk.

Skrevet af Jesper Søkbæk, Skier.dk

Skriv et svar