Bikefit

Interview og fysisk tjek

Et bikefit tager ca. 2 timer og starter med en grundig interview hvor din erfaring og mål med bikefit noteres.  Herefter de gener du må have på cyklen gennemgås.

Hertil kan tilkøbes et fysioterapeutisk tjek af din nuværende tilstand, hvor kompetente folk grundigt gennemgår din krop for skader og svagheder. Du får råd og vejledning i udbedring fremadrettet. Et fysioterapeutisk tjek er et uniks redskab til dit bikefit for, at opnå det bedst mulige resultat.

Et fysioterapeutisk tjek foretages før bikefit og resultater medbringes.
Tryk her

Bikefittet

Selve bikefittet starter med, at din fysik måles op i form af smidighed, balance og skævheder i krop og fødder samt opmåling til den optimale sadeltype. Her gennemgås samtidig resultater fra fysioterapeutisk tjek hvis dette er tilkøbt.
Herefter gennemgås position på klamper, justering for pronation under forfod og tilpasning for bedst mulig kraftoverførsel.

Bikefittet udføres på din egen cykel hvor du vil køre med en jævn til hård belastning gennem det meste af fittet. Herefter gennemgås forskellige processer i selve fittet, så den optimale position i forhold til din nuværende fysiske tilstand opnåes.

Resultatet

Efter opmåling, justering, indstillinger og eventuelt udskiftning til optimal sadel, frempind eller såler, opmåles din cykel igen hvorefter du vil modtage et detaljeres skema med dine indstillinger på mail.

Her vil ligeledes være forslag til hvad du fremadrettet kan gøre for, at opnå den bedst mulige cykeloplevelse.

Opfølgning
Efter 4 uger vil du modtage en opfølgende mail og der gøres status på dit fit. Er der fortsat gener følger der altid en gratis opfølgning med.

 


Re-fit
Da vi alle hele tiden ændre os, er et bikefit en dynamisk proces og ikke en facitliste. Det kan derfor være en god ide, at med mellemrum få lavet et tjek af positionen på cyklen, så der hele tiden arbejdes hen mod det optimale resultat.
Hvis du f.eks. forbedre din smidighed, kan din aerodynamik forbedres med mere fart til følge.

Et Re-fit kan også bruges til indstilling af ny cykel efter et bikefit på en ældre cykel.

Et Re-fit tager ca. 1 time


Tri/TT bikefit
Et bikefit af tri- eller enkeltstartscykel foregår på samme måde som et almindeligt bikefit på en landevejscykel, MTB, bane- eller crosscykel.
Men da et Tri eller TT fit stiller ekstra store krav til kroppens fysik og smidighed kræver det en opfølgning efter 2-4 ugers kørsel hvis den optimale indstilling skal findes.

 


Om bikefit
Ved et bikefit hos PeakPower får du en grundig gennemgang af din position på cyklen.

Et bikefit starter altid med et interview, hvor formålet er, at finde frem til rytteren træningsniveau, eventuelle tidligere og nuværende skader samt formål med bikefittet.

Efterfølgende testes rytterens smidighed og opmåling af kropsbygning, hvor eventuelle skævheder i ben og fødder noteres.
Alt dette med henblik på det bedst mulige udgangspunkt i det efterfølgende bikefit, hvor næste skridt er indstilling af sko og klamper.
Her tages igen højde for eventuelle skævheder hvis dette er nødvendigt for et så lige og kraftfuldt tråd som muligt.
Det er her muligt, at få lavet såler af mærket Sidas, som opvarmes og tilpasses foden for den bedste støtte og komfort i skoen.

Der vil blive taget mål af knoglestruktur og efterfølgende forslag til den rette sadeltype, hvorefter denne kan afprøves og evt. medkøbes efter bikefittet.

Det er nu også muligt, at låne en test sadel med hjem mod et mindre gebyr. 

Hos PeakPower kan der testes sadler fra Selle Italia, ISM, SPM og nogle modeller af Prologo.

Der justeres sadelhøjde, seat-back (sadelposition), styrhøjde, bredde, position osv. i forhold til den mest optimale position på cyklen, komfort, kraftoverførsel og aerodynamik.

Efter bikefittet tilsendes skema med grundig gennemgang af bikefit og opmåling af cykel og indstillinger. Disse opmålinger kan bruges til, at overføre mål til anden cykel.

Afhængig af niveau og træningshistorik bør det nævnes, at et bikefit er en dynamisk proces. Med det menes, at vi hele tiden udvikler os, f.eks. smidighed og styrke, og derfor kan en opfølgning via et Re-fit være aktuelt efter nogle måneder, så der kan fortsættes frem mod den optimale position.

Til et bikefit bør du medbringe:

    • Ren cykel
    • Cykelsko (tjek, at skruer til klamper kan løsnes, så eventuel justering kan foretages).
    • Cykeltøj
    • drikkelse efter behov. Et bikefit er ikke hårdt, men du skal cykle over flere gange med jævn belastning.